Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски и

...
Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски и
Коментари Харесай

Четвърти пореден ден военни и „Кугар“ се борят с огнената стихия над с. Югово

Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк от състава на Сухопътните войски и екипаж с вертолет от 24-та авиобаза на Военновъздушните сили продължат да гасят огромния горски пожар над село Югово, община Лъки, заяви пресцентърът на Министерството на защитата (МО).

Оттам прецизират, че от 8.00 ч. тази заран 37 военнослужещи с четири автомобила, от 4-ти артилерийски полк, са на терен в труднодостъпната високопланинска околност. Действията им се водят от капитан Коста Делев, пълководец на танков дивизион в полка. Освен над село Югово, през днешния ден част от тях ще бъдат и в местността Орехово над Нареченски бани. Асеновградските артилеристи гасят за трети следващ ден. Модулът действа в региона на пожара по 12 часа, съобщиха от МО.

За четвърти следващ ден в потушаването на пожара се включва вертолет " Кугар "  с екипаж от 24-та авиационна база, който ще прави погасяване на огъня от въздуха. През вчерашния ден машината е направила 78 водохвърляния от въздуха в региона на пожара, се показва в известието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР